Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

ΤΕΧΝΗ: μια γλώσσα για όλους, σε όλες τις εποχές

Μια και αυτές τις μέρες ασχολούμαστε με το τι είναι Τέχνη, δείτε το βίντεο που μας προτείνει η Ελισάβετ. Εξαιρετικό...

23 σχόλια:

Αφόρητος Οικολογιστής είπε...

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι σ'αυτό το βίντεο απροκάλυπτα παρουσιάζεται η πραγματικότητα της ζωής μας. Καθημερινές μαριονέτες και κάποιοι να κινούν τα νήματα...Για σκεφτείτε ποιο ρόλο έχει ο καθένας από εμάς σ'αυτό το βίντεο.

Ανώνυμος είπε...

σίγουρα αν ανείκουμε στον απλό λαό, ο οποίος καθημερινα πασκίζει να επιβιώσει, είμαστε στα σίγουρα οι μαριονέτες διότι δυστυχώς στα χέρια των "ΜΕΓΑΛΩΝ" και των δείθε "ΤΡΑΝΩΝ" όπως οι ίδιοι πιστεύουν και αυτοαποκαλούνται μόνο και μόνο να χαρούν αυτά που δεν χέρονται οι άλλοι,την εξουσία,πέφτουμε θύματα!Έχοντας την εξουσία στα χέρια τους την εκμεταλλεύονται εις βάρος μας,εμάς του λαού. Άρα εκείνοι που κινούν τα νοίματα είναι αυτοί οι δείθεν "ΜΕΓΑΛΟΙ". Μας χειρίζονται με τέτοιο τρόπο που εμείς δεν περνουμε είδηση ότι γινόμαστε μαριονέτες!!! Τι να κάνουμε έτσι είναι η ζωή και ο νόμος...της ζούγκλας! Ο μεγάλος τρώει τον μικρό! Και το ωραίο είναι ότι τούτο το πράμα εμάθαμεν το που μικρά παιδιά στο δημοτικό στα μαθηματικά με τις αναλογιές <,>,= και πάντα μας εδιούσαν το παράδειγμα του καρχαρία που τρώει τα ψαράκια για να καταλάβουμε!Από μικρούς μας πρειδοποίησαν ετσι ωστε για να μην πάθουμε την πλάκα μας...

Ανώνυμος είπε...

αμαν θέλεις μπόρεις να φτιάξεις ένα δικό σου κόσμο που τίποτε που τούτα ούλλα εν ισχύει.. μπόρεις να ταξιδεύκεις συνέχεια σε ένα κόσμο που εσύ να θέλεις να υπάρχεις τζαι να κατεβαίνεις στο πραγματικό κοσμο όποτε χρειάζεται!
όπως και να εχει εμένα το video εθύμισε μου αλλα πράματα την πρώτη φορά που το είδα, αλλα την δευτερη, αλλα την τρίτα κ.ο.κ.. το σημαντικό εν ότι πάντα ευχαριστιέμαι το!!!!

Αφόρητος Οικολογιστής είπε...

Μιχαηλίνα, έθεσες το θέμα όπως ακριβώς έχει. Μου άρεσε πολύ το παράδειγμα με τα Μαθηματικά του Δημοτικού. Το σχόλιό σου αυτό,αν το επεκτείνεις λίγο, είναι ό,τι πρέπει για το περιοδικό.

Ελισάβετ, η συνεχής παραμονή στο δικό μας κόσμο κάνει πιο δύσκολη την προσαρμογή(όποτε χρειαζεται)στον πραγματικό κόσμο.

Η φυγή σε έναν κόσμο προσωπικό και ονειρεμένο δεν αποτελεί λύση. Ας μη γυρίσουμε την πλάτη στον κόσμο μας. Απλά ας του αλλάξουμε τα φώτα και τα χρώματα. Ας δώσουμε σχήμα στην α-σχήμια του.Ο κόσμος και η ζωή είναι δική σας. Μην τα αφήσετε στα χέρια κανενός άλλου. Δεν είναι εύκολο. Καλή δουλειά...

Ανώνυμος είπε...

ναι κυριε αλλα όταν φτιαχνεις ενα δικο σου κοσμο οπως τον θέλεις ύστερα οταν τον βλεπεις τζαι τουτον.. συγκρίνεις τους τζαι ερχεται τζαι ο πειρασμός να τον καμεις τζαι τον πραγματικό όπως τον δικό σου!
Προσωπικά πιστευκω ότι ενας δικος μας κόσμος αποτελείται που ούλλα τα όνειρα και τις ελπίδες μας! οταν καταφέρουμε να τους ενώσουμε βγαίνει ενα πολλα ωραίο αποτέλεσμα νομίζω!

'Μες της ζωής την αμαρτία την μετάνοια να γυρεύεις και μες της ζωής την ματαιότης την ελπίδα να αναζητείς'

Αφόρητος Οικολογιστής είπε...

Ωραία. Λέμε το ίδιο πράγμα με διαφορετικά λόγια.

Ελπίζω να σας άρεσε που το ιστολόγιό μας απέκτησε και ήχο. Αν θέλετε να βάλουμε δικά σας τραγούδια να ακούγονται μόλις κάποιος μπει εδώ στο Γ3, φέρτε τα σε μορφή mp3.

Ανώνυμος είπε...

θα προσπαθήσω κύριε!

Υ.Γ: κύριε νομίζω εν να αρκέψω να λαλώ πιο συχνά πελλάρες γιατί εν που τες πελλάρες που λαλώ κάτι σπουδέα!ήταν καταλάθος που το είπα! απλά είπα τζίνο που θυμήθηκα...!!!!

Ανώνυμος είπε...

α κύριε εν τέλειο το ιστολόγιο μας έτσι όσπυ πάει γίνεται πιο ενδιαφέρον... χρωστούμεν σου το κύριε

Αφόρητος Οικολογιστής είπε...

Μιχαηλίνα...σκάσε και γράφε :)

Ανώνυμος είπε...

Κύριε το ιστολόγιο μας εν παίζεται. Είναι άπεχτο, ιδικά τωρά που εβάλαμε τζαι τόσα ενδιαφέρον πράματα(video,εργασίες.μουσική)δεν μπορεί να συγκριθεί κανένας μαζί μας.

Ανώνυμος είπε...

ε ρς ψώνια που εγίναμεν!!! :P αστιεύκω, η αλήθεια να λέγετε, εγινε πολλά πιο ενδιαφέρον το ιστολόγιο μας τωρά

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι, το blog μας έγινε πολύ ωραίο!!! Όσο αφορά στην Τέχνη, με την οποία ασχολούμαστε τώρα, πιστεύω ότι υπάρχουν πάρα πολλά είδη, μιας και όταν κάποιος κάνει κάτι που έχει φαντασία, πρωτοτυπία, αφοσίωση και ποιότητα, ταυτόχρονα αυτό ονομάζεται Τέχνη.

Ανώνυμος είπε...

και όρεξη για δημιουργία! που τα πιο βασικά!

Αφόρητος Οικολογιστής είπε...

Αυτό που είπε ο Γιώργος θα μπορούσε να αποτελέσει έναν από τους ορισμούς της Τέχνης. Είναι σημαντικό αυτό που κάνεις, στο επίπεδο της Τέχνης, αλλά και σ'όλους τους τομείς της ζωής να περιλαμβάνει όλα αυτά τα στοιχεία.

Ανώνυμος είπε...

συμφωνώ απόλυτα με τους προλαλήσαντες!!!!!!!!!! κύριε έγραα τζίνο το κείμενο.... να σου το φέρω σε USB ή να το βάλω στο blog ως comment?

Αφόρητος Οικολογιστής είπε...

Προτιμώ σε usb για να το περάσω στο cd για το περιοδικό. Θα το ανεβάσω μετά στο ιστολόγιο.

Ανώνυμος είπε...

οκ κύριε αύριο εν να το φέρω εν το έφερνα πριν γιατί εν είχα πρόσβαση στο ιστολόγιο..... :(

Ανώνυμος είπε...

προειδοποίηση εν είναι καλό! το καλό φκένει μου αφθόρμητα!!!!

Αφόρητος Οικολογιστής είπε...

Περιμένω και άσε τις προειδοποιήσεις.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=k6Ps_MBXEdA

Δέτε τούτο το videoclip αν θέλετε εν πολλά ωραίο λαλεί αλήθειες και δείχνει αλήθειες!

Αφόρητος Οικολογιστής είπε...

Όντως πολύ καλό Μιχαηλίνα. Προσπάθησα να το ανεβάσω αλλά κολλά.

Αφόρητος Οικολογιστής είπε...

Όντως πολύ καλό Μιχαηλίνα. Προσπάθησα να το ανεβάσω αλλά κολλά.

Ανώνυμος είπε...

εν πειράζει υγεία! εν φέφκει που το youtube.....οποιος θέλει να το δεί εν τζιαμέ....